تارت الكراميل والبندق:
** مقادير عجينة التارت:
نصف كوب زبده- بيضه- تمن ملعقه صغيره ملح-كوب ونصف دقيق- ربع كوب سكر- نصف ملعقه صغيره فانيلا
***مقادير الكراميل:
نصف كوب زبده - كوب سكر- نصف كوب كريمه سايله
***التزيين:
بندق مجروش مكرمل بالسكر
الطريقه:
التارت:
- اخفقى الزبده والسكر معا لمدة دقيقه، ضيفى البيضه والفانيلا .
- اخلطى الدقيق والملح معا وضيفيهم على الخليط حتى تتكون عجينه ناعمه.
- غلفىيها بورق بلاستيك ودخليها التلاجه لمدة نصف ساعه.
- بعدها افردى العجينه بين ورقتين زبده ، افرديها فى صينية تارت كبيره او فى قوالب تارت صغيره.
- اغرزيها بالشوكه وحطى عليها ورقة زبده وفوقها اى ثقل عندك( التقل ده بيمنع العجينه من انها تنتفخ اثناء الخبز وممكن يكون فول او عدس اى بقوليات) وهادخليها الفرن لمدة ربع ساعه حتى تحمر الحواف طلعيها وزيلى الثقل ورجعيها تانى للفرن تكمل سواها وبعدها اتركيها تبرد تماما.
** صوص الكراميل:
- فو كساروله على النار ضعى السكر واتركيه على نار متوسطه حتى يذوب تماما ولونه يبقى كهرمانى بدون تقليب، ضيفى عليه الكريمه بهدوء وقلبى حتى يذوب السكر واخيرا ضيفى الزبده وقلبى على نار هاديه لمدة٣ دقايق واتركيها تبرد ثم صبيها بقوالب التارت.
** التزيين:
- حطى البندق المجروش فى كساروله وعليها سكر وسيبيهم على النار لحد ما السكر يبدا يدوب ويغلف البندق وسيبيه يبرد وضيفيه فوق الكراميل ودخلى التارت التلاجه يتماسك
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق