آيس كريم الفراوله:
المقادير:
٢ كوب كريمه سايله- كوب لبن- نصف كوب سكر- ٤ صفار بيض- ربع كوب سكر- ٢ كوب فراوله بيوريه.
الطريقه:
- سخنى الكريمه واللبن والسكر معاً .
- أخفقى صفار البيض ومقدار السكر الاخر معاً حتى يختلطو جيدا ويصبح لونه اصفر فاتح.
- بعد ان يبدأ اللبن بالغليان ارفعيه من على النار وضيفيه بالتدريج الى مقدار صفار البيض وقلبيهم جيدا بواسطة مضرب شبكى ثم أعيدى المقدار على النار مره اخرى.
- على نار متوسطه قلبى الخليط حتى يغلظ قوامه.
- ارفعيه من على النار وغطيه بورق بلاستيك واتركيه يبرد تماماً وادخليه الى الثلاجه حتى يبرد.
- اضربى الفراوله بقليل من الماء وصفيها جيدا من البذور وضيفيها على مقدار الكاسترد واقلبى جيدا ثم ادخليه الى الفريز.
- ملحوظه:
انا استخدمت فراوله مجمده فى الوصفه لانه مش متوفر عندى الفراوله الطازه معظم الوقت ولكن يفضل انكم تستخدمو الفراوله الطازه طبعاً
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق