الأربعاء، 9 يوليو 2014

كب كيك الشوكولاته



المقادير:الكب كيك
كوب وثلث دقيق- كوب سكر- بيضه- معلقه صغيره فانيلا- نصف كوب زبده- ثلث كوب كاكاو- ثلاث أرباع كوب لبن رايب - نصف معلقه صغيره بيكربونات الصودا- ثمن معلقه صغيره ملح.

**كريمة الخفق:
- كريمة خفق:(سائله- او دريم ويب البو-


**صوص الجناش:
**المقادير:
-2كوب شوكولاته مجروشه- كوب من الكريمه السائله- ملعقه صغيره فانيلا- ملعقه صغيره من الزبده- وملعقه كبيره كورن سيرب )لاضفاء اللمعه للشوكولاته

*الطريقه:الكب كيك:
- اول حاجه هاننخل الدقيق والبيكربونات والملح مع بعض فى بوله ونحط عليهم السكر.
-بعد كده هانحط الكاكاو والزبده واللبن الرايب مع بعض ونحطهم على النار ونقلبهم لحد مايسخنو حبه .نضيفهم على الدقيق والسكر ونقلبهم مع بعض حوالى 2/1 دقيق.
- بعد كده هانضيف عليهم البيضه والفانيلا ونخلطهم كلهم مع بعض كويس ونبتدى نصب خليط الكب كيك فى صينية الكب كيك وندخلها فرن 180 درجه لمده 2/1 ساعه.


**طريقة كريمة الخفق:

على حسب الرغبه استخدمى كريمة الخفق المفضله لديكى واخفقيها من قليل من السكر ولتماسك افضل أضيفى لها ملعقه صغيره من الجيلاتين مذوبه فى ملعقه كبيره من الماء الساخنوضيفيها أثناء بداية الخفق.

**طريقة الجناش:
- ضعى الكريمه فى كساروله على النار واتركيها حتى تبدأ فى الغليان ارفعيها من على النار وصبيها فوق الشوكولاته والفانيلا والزبده والكورن سيرب معا وقلبى جيدا حتى يتكون صوص لامع واتركيه حتى يبرد تماما ويتماسك وابدأى بالتزيين.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق