بسبوسه بالحليب المكثف المحلى:
المقادير:
كوب وثلاث ارباع سميد- كوب جوز هند- ٢ ملعقه صغيره بيكنج بودر- نصف كوب سمن سايح- نصف كوب زبادى- علبه حليب مكثف محلى.
الطريقه:
- فى طبق عميق ضعى مقدار السميد وجوز الهند والبيكنج بودر معاً وقلبيهم قليلاً.
- فى طبق اخر ضعى مقدار السمن والزبادى والحليب المكثف معاً وقلبيهم جيداً.
- ضيفى مقدار الحليب المكثف الى مقدار السميد وقلبى جيدا حتى تمتزج المكونات معاً.
- صبى الخليط فى صينيه مستطيله ووزعى عليها القليل من المكسرات واضغطيها على البسبوسه وادخليها فرن١٨٠ درجه لمدة حوالى نصف ساعه ( على حسب الاختلاف من فرن لاخر) او حتى يحمر وجهها.
- اخرجيها من الفرن وصبى عليها الشربات واتركيها حتى تتشربه البسبوسه جيداً.
الشيره( الشربات):
كوب ونصف سكر- كوب ونصف ماء- نص ليمونه
- ضعى مقدار السكر والماء معاً على النار وعندكا يبدأ فى الغليان اعصرى نصف اليمونه واتركيه يغلى لمدة من ٦ الى ٨ دقايق صبيه على البسبوسه وهو ساخن.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق