الأحد، 13 يوليو 2014

كنافه بالقشطه



كنافه بالقشطه:
المقادير:
نصف كليو كنافه- ثلاث ارباع كوب سمن سايح

القشطه:
كوب لبن- ٣ ملاعق كبيره نشا- ٤ ملاعق كبيره سكر- علبة قشطه جاهزه

الطريقه:
- افركى الكنافه جيدا ثم صبى فوقها السمن المذاب وقلبيهم معاً جيدا.
- ضعى نصف المقدار فى صينية الفرن، صبى فوقها مقدار القشطه، ثم باقى مقدار الكنافه.
- أدخليها فرن١٨٠ درجه حتى يتحمر وجهها ، اخرجيها من الفرن وصبى عليها الشربات بارد اذا كانت سخنه والعكس اذا كانت صينية الكنافه بارده بيكون الشربات ساخن.

طريقة عمل القشطه؛
- ضعى مقدار اللبن على نار متوسطه واتركيه حتى يبدأ فى الغليان؛ قلبى النشا فى القليل من اللبن او الماء وصبيه فوق اللبن وقلبى باستمرار حتى يغلظ قوامه ارفعيه من على النار وضيفى اليه علبة القشطه وقلبى جيداً واتركيه لحين استخدامها مع الكنافه

طريقة عمل الشربات او ( الشيره):
بيتكون مختافه شويه عن شربات البسبوسه بتكون اتقل شويه
بمعنى كل ٢ كوب سكر عليها كوب من الماء وبنفس الطريقه 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق