الاثنين، 3 نوفمبر 2014

كب كيك الفانيلا بكريمة الشوكولاته البيضاء


كب كيك الفانيلا بكريمة الشوكولاته البيضاء:
المقادير:
ثلاث ارباع كوب زبده- كوب ونصف سكر- ٥ بيضات- ٢ ونصف كوب دقيق- ٢ ملعقه صغيره بيكنج بودر- ربع ملعقه صغيره ملح- كوب لبن- ملعقه صغيره فانيلا- ملعقه كبيره بشر برتقال

الطريقه:
- أخفقى الزبده والسكر معاً لمدة ٣ دقائق؛ أضيفى البيض بالتدريج والفانيلا وبشر البرتقال.
- أنخلى الدقيق والبيكنج بودر والملح معاً، ثم أضيفى مقدار الدقيق بالتبادل مع الحليب على سرعه بطيئه( بمعنى ربع مقدار الدقيق ونص مقدار اللبن وبعده ربع تانى من مقدار الدقيق والنص الباقى من اللبن وفى الاخر ضيفى أخر ربع من الدقيق ابدأى بالدقيق وانتهى بيه).اخلطى على سرعه متوسطه لمدة دقيقه حتى تختلط المكونات جيداً.
- صبى خليط الكيك بقوالب الكب كيك وادخليها فرن ١٨٠ درجه من ١٨ الى ٢٠ دقيقه.
- أتركيها حتى تبرد تماماً وزينيها.

كريمة التزيين:
-كوب من كريمة الخفق ( اذا كنتى هتستخدمى كريم شانتيه بودره هاتستخدمى كيسين مع مقدار اللبن المكتوب على الكيس)- ٢ كوب شوكولاته بيضاء مذابه.
- هاتخفقى الكريمه مع اللبن لمدة دقيقتين، وتكونى دوبتى الشوكولاته البيضا على حمام مائى او بالميكروويف وسيبيها تبرد ، بعد كده ضيفيها على الكريمه واخفقى لمدة دقيقتين تانيين وسيبيها ترتاح فى التلاجه وابدأى زينى.
- اما اذا كنتى هاتستخدمى كريمه سايله هاتضيفى مقدار ٢ كوب الشوكولاته مع كوب الكريمه وتحطيهم على حمام مائى لحد ماتدوب الشوكولاته وتسيبيها لمدة ساعتين وتخفقيها.
- زينى الكريمه بالقليل من صوص الكراميل على حسب الرغبه.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق